http://igsilesia.pl/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/825839slovnikpl_cz.jpg http://igsilesia.pl/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/714482IZBA_GOSPODARCZA_LOGO_KOLOR.png

pożyczki
pożyczki2

Newsletter

Zapisani ze strony www



 

Współpraca:
LogoFRS2016

logoOCRGnowe


herb powiatu opolskiego

Warsztaty kelnerskie: Obsługa Gości "krok po kroku"
Izba Gospodarcza "Śląsk" zaprasza na
dofinansowane 
w 50% warsztaty kelnerskie:
Obsługa Gości "krok po kroku"

 kelner


Termin szkolenia: 30-31.10.2017 r. (poniedziałek-wtorek) w godz.: 9:00-16:00
Miejsce szkolenia: Centrum Biznesu, ul. Wrocławska 133, Opole

Szkolenie prowadzi: Rafał Pasenik trener biznesu ds. HoReCa
Absolwent Wyższej Szkoły Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie oraz Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Poznańskiej w Warszawie. Od 19 lat związany z branżą HoReCa. Wieloletni trener o bogatej praktyce zawodowej w branży hotelarsko - gastronomicznej. Podczas pracy w hotelach i restauracjach w Warszawie na stanowiskach kierowniczych zdobył doświadczenie związane z zarządzaniem personelem, szkoleniem pracowników, kontrolingiem i rozliczaniem usług.
Cele szkolenia:
  • wypracowanie prawidłowego zachowania w trakcie obsługi różnych typów Gości
  • zwiększenie motywacji, poprzez budowanie własnej wartości i zachęcenie innych do lepszej pracy przy obsłudze Gości 
  • doskonalenia umiejętności wśród zespołu po warsztatach
  • opracowanie własnego standardu obsługi Gości „krok po kroku”
  • wzmocnienie  współpracy w zespole

Program:

1.Przygotowanie stanowiska i organizacja czasu pracy (przed/w trakcie/po):

- stoły, krzesła,
- przygotowanie pomocników kelnerskich,
- nakrywanie stołów.

2. Zasady noszenia i zbierania porcelany/szkła:

- noszenie i zbieranie talerzy,
- noszenie i zbieranie szkła, filiżanek, sztućce etc. 
Ćwiczenia


3. Prawidłowe nakrycie stołu. Ćwiczenia.

4. Kierunki obsługi.

5. Organizacja pracy kelnera:

- wyposażenie kelnera,
- wygląd zewnętrzny,
- pozycja i sposób zachowania się przy stanowiskach pracy,
- savoir vivre w obsłudze,
- cechy kelnera,

6. Proces obsługi kelnerskiej:

- zachowania kelnerskie,
- czynności wykonywane z prawej strony,
- czynności wykonywane z lewej strony.
Ćwiczenia

7. Obsługa krok po kroku w restauracji:

- witanie Gości „Pierwsze wrażenie”,
- system notowania,
- numeracja stolików i Gości,

8. Obsługa krok po kroku

- znajomość menu i komponowanie posiłków,
- zasady sprzątania stolików,
- sposób podawania rachunku,
- napiwki zasady,
- pożegnanie,

9. Podstawowa wiedza o winach:

- kształty kieliszków,
- wino, co to jest. Co wpływa na jakość wina?
- temperatura podawania wina,
- dobór win do potraw klasyczna i nowoczesna.
- czytamy etykietę i kontr etykietę,
- serwis wina,
Ćwiczenia

Cena szkolenia:
402,00 zł brutto ( 326,83 zł netto)

W szkoleniu może uczestniczyć tylko 1 osoba z danej firmy.

W ramach szkolenia zapewniamy:
- certyfikat uczestnictwa
- materiały szkoleniowe, notatniki, długopisy
-
całodniowe przerwy kawowe
-
obiad podczas każdego dnia szkolenia 

Zapisy na szkolenia:
Dodatkowe informacje można uzyskać telefonicznie pod numerem 77 453 84 83.
Zgłoszenia prosimy wysyłać mailowo na adres Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Formularz zgłoszeniowy znajduje się tutaj.

Zachęcamy również do wzięcia udziału w innych szkoleniach organizowanych przez nas w najbliższym czasie

1. Skuteczna sprzedaż usług Hotelu i Restauracji - 20-21.11.2017 r. 


---------------------------------------------------------------------------------------------------
"Źródłem finansowania projektu są środki Mniejszości Niemieckiej będące w dyspozycji Fundacji Rozwoju Śląska pochodzące z wcześniejszych dotacji Rządu Niemieckiego."

"Dieses Projekt wird gefördert aus Mitteln der deutschen Minderheit, welche in Verfügung der Stiftungfür die Entwicklung Schlesiens stehen und aus den früheren Zuwendungen der deutschen Regierung stammen."


 

   

Zgodnie z art. 173 ustawy Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że przeglądając tę stronę wyrażasz zgodę na zapisywanie na Twoim komputerze niezbędnych do jej poprawnego funkcjonowania plików cookie. Konfigurację akceptacji ciasteczek umożliwiają ustawienia przeglądarki internetowej.

Kliknij tutaj, aby wyrazić zgodę i ukryć komunikat.