http://igsilesia.pl/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/825839slovnikpl_cz.jpg http://igsilesia.pl/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/714482IZBA_GOSPODARCZA_LOGO_KOLOR.png

pożyczki
pożyczki2

Newsletter

Zapisani ze strony www



 

Współpraca:
LogoFRS2016

logoOCRGnowe


herb powiatu opolskiego

Tworzenie menu - wybór dań sezonowych, obliczanie food coast, układ menu
Izba Gospodarcza "Śląsk" zaprasza
na dofinansowane w 50% szkolenie:

Tworzenie menu
- wybór dań sezonowych, obliczanie food coast, układ menu.


menu

Termin szkolenia: 25-26.09.2017 r. (poniedziałek-wtorek) w godz.: 9:00-16:00
Miejsce szkolenia: 
Centrum Biznesu, ul. Wrocławska 133, Opole

Szkolenie prowadzi: Adrian Feliks szef kuchni z 14-letnim doświadczeniem. Właściciel Studia Kulinarnego i Firmy SPOON.
Organizator warsztatów kulinarnych dla amatorów i zawodowców. Swoje umiejętności kulinarne prezentował w programie TOP CHEF.

 

Program:

1. Jak zbudować poprawnie kartę menu.
- Gdzie umieścić ceny.
- Jakie działania mają wpływ na sprzedaż dań.
- Czy menu dziecięce powinno być w głównej karcie.
- Jak dobierać produkty podczas tworzenia menu.
- Moda na małe karty menu.

2. Czym jest food coast.
- Jak wyliczyć food coast,
- W czym pomaga nam obliczanie food coastu,
- Jak uważać na pułapki związane z wyliczaniem,
- Jak zbudować sobie za pomocą Excela formuły obliczeniowej. 

3. Omówienie sezonowości.

- Na czym polega gotowanie sezonowe,

- Co nam dają sezonowe zmiany dań w karcie,

- Jaki wpływ ma sezonowe gotowanie na food coast,

- Poznanie kalendarza sezonowych produktów .

4. Tworzenie samodzielnego menu z produktów sezonowych.

5. Samodzielne obliczanie food coastu do menu.

6. Poczęstunek od szefa kuchni i prezentacja zestawu trzech dań sezonowych  


Cena szkolenia:
401,00 zł brutto ( 326,02 zł netto)

W szkoleniu może uczestniczyć tylko 1 osoba z danej firmy.

W ramach szkolenia zapewniamy:
- zaświadczenie ukończenia kursu
- materiały szkoleniowe, notatniki, długopisy
- przerwy kawowe
-
obiad

Zapisy na szkolenia:
Dodatkowe informacje można uzyskać telefonicznie pod numerem 77 453 84 83.
Zgłoszenia prosimy wysyłać mailowo na adres Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Formularz zgłoszeniowy znajduje się tutaj.
 
Zachęcamy również do zapoznania się z inny szkoleniami organizowanymi przez nas w najbliższym czasie:
1. Nowoczesne techniki kulinarne - ich wykorzystanie w menu codziennym - 09-10.10.2017 r.
 

   

Zgodnie z art. 173 ustawy Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że przeglądając tę stronę wyrażasz zgodę na zapisywanie na Twoim komputerze niezbędnych do jej poprawnego funkcjonowania plików cookie. Konfigurację akceptacji ciasteczek umożliwiają ustawienia przeglądarki internetowej.

Kliknij tutaj, aby wyrazić zgodę i ukryć komunikat.