http://igsilesia.pl/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/825839slovnikpl_cz.jpg http://igsilesia.pl/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/714482IZBA_GOSPODARCZA_LOGO_KOLOR.png

pożyczki
pożyczki2

Newsletter

Zapisani ze strony www



 

Współpraca:
LogoFRS2016

logoOCRGnowe


herb powiatu opolskiego

Szkolenie z TOP SZEFEM: Nowoczesne techniki kulinarne - ich wykorzystanie w menu codziennym.
Izba Gospodarcza "Śląsk" zaprasza
na dofinansowane w 50% warsztaty:

Nowoczesne techniki kulinarne
- ich wykorzystanie w menu codziennym.


molekularne

Termin szkolenia: 09-10.10.2017 r. (poniedziałek-wtorek) w godz.: 9:00-16:00
Miejsce szkolenia: 
Centrum Biznesu, ul. Wrocławska 133, Opole

Szkolenie prowadzi: Adrian Feliks szef kuchni z 14-letnim doświadczeniem. Właściciel Studia Kulinarnego i Firmy SPOON.
Organizator warsztatów kulinarnych dla amatorów i zawodowców. Swoje umiejętności kulinarne prezentował w programie TOP CHEF.

 

Program:

1. Czym jest kuchnia molekularna.

2. Zapoznanie się z nowoczesnymi technikami kulinarnymi:

- Technika Sous Vide

- Pakowanie próżniowe

- Wykorzystanie struktur

- Wędzenie na zimno

- Liofilizacja

- Wykorzystanie azotu

3. Gdzie i jak wykorzystać nowoczesne techniki,.

4. Zmniejszenie strat dzięki gotowaniu SV.

5. Nowoczesne techniki w daniach polskich.

6. Zapoznanie się z wyposażeniem niezbędnym do zastosowania nowoczesnych technik:

- cyrkulator

- pistolet do wędzenia

- foremki

- pakowaczka vacum

- butle do azotu

7. Zajęcia praktyczne: zastosowanie struktur przez uczestników

- agar gara – galaretki

- Xantana – musy

- Malto dekstryna – pudry

- lecytyna – piany

- owoce liofilizowane

- sferyczne ravioli

8. Zajęcia praktyczne:

- wykorzystanie cyrkulatora Sous Vide

- zastosowanie syfonów piany dwa rodzaje

- przygotowanie popcornu z kaszy

- przygotowanie ziemi z czekolady

- żel z soku pomarańczowego

- biszkopt z syfonu w mikrofalówce

9. Przygotowanie poczęstunku prze Szefa Kuchni.

 
Cena szkolenia:
401,00 zł brutto ( 326,02 zł netto)

W szkoleniu może uczestniczyć tylko 1 osoba z danej firmy.

W ramach szkolenia zapewniamy:
- zaświadczenie ukończenia kursu
- materiały szkoleniowe, notatniki, długopisy
- przerwy kawowe
-
obiad

Zapisy na szkolenia:
Dodatkowe informacje można uzyskać telefonicznie pod numerem 77 453 84 83.
Zgłoszenia prosimy wysyłać mailowo na adres Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Formularz zgłoszeniowy znajduje się tutaj.
 
Zachęcemy również do wzięcia udziału w innych szkoleniach prowadzonych
przez Top Szefa Adriana Feliksa:
1. Tworzenie menu - wybór dań sezonowych, obliczanie food coast, układ menu - 25-26.09.2017 r.
2. Kompleksowa organizacja i logistyka usług cateringowych, bankietowych i okolicznościowych - 13-14.11.2017 r. 
 

   

Zgodnie z art. 173 ustawy Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że przeglądając tę stronę wyrażasz zgodę na zapisywanie na Twoim komputerze niezbędnych do jej poprawnego funkcjonowania plików cookie. Konfigurację akceptacji ciasteczek umożliwiają ustawienia przeglądarki internetowej.

Kliknij tutaj, aby wyrazić zgodę i ukryć komunikat.