Kurs Kelnerski 27 czerwca 2018

 Zapraszamy na KURS KELNERSKI, który odbędzie się 27 czerwca 2018.

 

PROGRAM SZKOLENIA 


1. Wygląd i prezencja kelnera
- cechy osobowe dobrego kelnera;
- kultura obsługi gości przy stole z elementami wiedzy psychologicznej;
- sprzedaż sugestywna;
- napiwki – nagroda za dobrze wykonaną pracę kelnera.
2. Obsługa konsumenta
- zasady i techniki obsługi,
- standardy pracy w restauracji,
- doradzanie przy wyborze potraw,
- różne techniki serwowania potraw,
3. Przebieg obsługi gości
- powitanie i zajmowanie miejsc przez gości;
- przyjmowanie zamówienia;
- serwowanie potraw i napojów;
- rozmowa z gośćmi;
- realizacja rachunku;
- pożegnanie gości.
4. Ogólne zasady obsługi
- kolejność podawania potraw i napojów;
- kolejność obsługi;
- skargi i reklamacje;
- postępowanie z trudnym gościem.
5. Metody obsługi
- serwis niemiecki;
- serwis rosyjski;
- elementy serwisu francuskiego;
- serwis bufetowy.

Szkolenie prowadzone jest w formie WARSZTATU - grupa max - 5 osób 

Trener: Marta Ciupek-Tokarek  

  1. Dyrektor zarządzający restauracjami, cateringiem i eventami
  2. Dyrektor trzygwiazdkowego hotelu,
  3. Certyfikowany Coach LCC
  4. Leadership Coach Center,
  5. Akredytowany Coach ACC ICF Global -International Coach Federation
  6. Doświadczony trener biznesu i zawodowy,
  7. Praktyk hotelowy i gastronomiczny od 15 lat

 

Termin i miejsce szkolenia:

Plac Kopernika 5/2, 45-040 Opole

 

27.06.2018 r w godzinach 9.00-17.00

Cena szkolenia:

399 zł netto dla Członków Izby

470 zł netto dla pozostałych osób

W cenę szkolenia wchodzi przerwa kawowa,ciastka , oraz imienny certyfikat.

Kontakt

Izba Gospodarcza „Śląsk”

ul. Ozimska 184, lokal 11
45-310 Opole
pomieszczenia biurowca LUX OFFICE

Dział Szkoleń

Tel. / Fax : (+48) 77 453 84 84
e-mail: 

szkolenia@igsilesia.pl

j.glowacka@igsilesia.pl

k.sochal@igsilesia.pl

Wszystkie aktualności

Partnerzy