Kolacja degustacyjna w Restauracji Opolanka. Kulinarne Wariacje. W sieci opolskich smaków

Restauracja Opolanka wraz z 10. innymi opolskimi restauratorami i Regionalną Lokalną Grupą Działania „Opolszczyzna” organizuje cykl otwartych kolacji degustacyjnych pod wspólnym tytułem Kulinarne Wariacje. W sieci opolskich smaków.

 

Ideą cyklu jest wspólne gotowanie z wykorzystaniem produktów pochodzących od opolskich producentów i hodowców. Kulinarne wariacje krążyć mają wokół opolskiego stołu z karpiem i pstrągiem w centralnym miejscu, w nowatorskiej interpretacji tradycyjnych przepisów. Przetworzone twórczo i uwspółcześnione dania mają pokazać Państwu, że nasza kuchnia regionalna nie musi być nudna.

 

W piątek 12 lipca, w Restauracji Opolanka czekać na Państwa będzie 5 niepowtarzalnych, oryginalnych i wyszukanych dań. Jedną z naszych propozycji będzie „Karp pod parmezanowo-ziołową pierzynką z truflową oliwą, podany na sałatce z czarnej soczewicy, suszonych pomidorów i awokado, okraszony karmelizowanym bobem”.

 

Nasza kolacja to wydarzenie nie tylko kulinarne. Proponujemy Państwu podróż w stronę latynoskich rytmów. Degustacji dań towarzyszyć będą wirtuozerskie popisy Jose Torresa – najbardziej rozpoznawalnego Kubańczyka w Polsce.

 

Gorące rytmy Trio Tropical w połączeniu z kunsztem Szefa Kuchni Opolanki, mam nadzieję, zapewnią Państwu niezapomnianą porcję wrażeń.

O tym wydarzeniu w kulinarnym świecie Opola będzie się mówić.

 

Zapraszam

Ewelina Jabłońska
Manager Restauracji Opolanka

 

Dla Państwa wygody bilety w cenie 99 zł/osobę mogą nabyć Państwo on-line poprzez elektroniczny system zakupu biletów Enevea lub dokonać rezerwacji telefonicznie +48 789 270 169.

https://evenea.pl/imprezy/imprezy/opole/wieczor-kubanski-w-opolance-kolacja-degustacyjna-226694/?source=directory

 

Więcej szczegółów na naszej stronie wydarzenia na FB

https://www.facebook.com/events/403171366949381/

 

 

Wszystkie aktualności

Partnerzy